Šiandieną gavau papeikimą, kad vėluoju įkelti įrašą apie vėliausiai ragautą, Rimutės rankomis gamintą skanėstą. Žinoma, papeikimas nėra malonu, bet peršasi kita išvada - nors ir niekas nerašo komentarų bei atsiliepimų šiame dienoraštyje, skaitančių vis daugėja. Kaip malonu tai girdėti :)
Taigi taigi taigi, vasaros pradžią vainikavo "Baltieji debesėliai". Ir kaip kitaip čia pavadinsi lengvučius užkandėlius, kurie, nepaisant gana sunkiai virškinamo pagrindinio ingrediento - kiaušinio, buvo ypač gaivūs, skanutėliai ir greit išnykstantys lėkštėje.
Kuklioji šeimininkėlė...
O kas ten tolumoje matosi? Tikriausiai, pirmasis ragautojas :)
O štai ir receptas, kaip šitą skanumėlį, ypač tinkantį draugų būrelyje šiltais vasaros vakarais, pasigaminti.
BALTIEJI DEBESĖLIAI
Ingredientai:
Virti kiaušiniai;
Žali agurkai
Sūris
Druskytė
Česnako skiltelė
Majonezas
Duoniukai (tinka skrudinta duona)
Kiaušinį smulkiai supjaustome. Iš agurkėlių išskobiame sėklytes, susmulkiname, sūrį sutarkuojame, išspaudžiame česnaką. Visus ingredientus sumaišome su majonezu, įberiame druskos pagal skonį. Gautą masę užtepame ant duoniukų ar skrudintos duonos.
Štai tiek to vargelio - paprasta pagaminti, dar paprasčiau suvalgyti :)
Įdomu, kieno eilė gaminti šią savaitę...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą