2012 m. balandžio 27 d., penktadienis

SKANUTĖLĖS, MINKŠTUTĖLĖS AUŠRYTĖS BANDELĖS

Pastaruoju metu visiškai pabiro gražios ir skanios tradicijos "Skanieji penktadieniai" tvarka. Niekas nebegamina, niekas nebevaišina. Gal todėl, kad pavasaris, nebesinori sukuotis virtuvėje, geriau laisvą minutę skirti pasivaikščiojimams gryname ore. Juk taip trumpai pas mus šviečia saulutė, taip trumpai savo šiluma mus džiugina vasara.

Na, bet šį kartą ne apie vasarą :) Jei jau niekas nebegamina, tai bent prisiminkime, kaip buvome pavaišinti paskutinį kartą kolegės Aušrytės. Rytinio kavos gėrimo ritualo metu visi buvome sukviesti pasmaguriauti dar šiltutėlių, nikštutėlių, be galo skaniai kvepiančių bandelių. Net dabar seilė varva prisiminus tą malonų rytą.

Va, koks grožis: bandelės su obuoliuokais


Žiedeliai su ananasais


Ten tolumoje, matosi šių grožių kūrėja :)


Vai vai vai, kaip buvo skanu.



Buvo tikrai labai saknu, o kas svarbiausia, tai labai paprastai pagaminama. Netikite? Pamėginkite patys.

SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS ŽIEDELIAI

Ingredientai:
Pokelis šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos;
Skardinė konservuoto ananaso;
Cukraus pudros pabarstymui

Atšilusią tešlą supjaustome siauromis juostelėmis.



 Imame po vieną ananaso griežinėlį ir gražiai juos išnarstome tešlos juostelėmis.


Dedame gėlytes ant kepimo popieriaus. Kepame apie 20 - 25 minutes. Iškepusius žiedelius pabarstome cukraus pudra.


SLUOKSNIUOTOS MIELINĖS BANDELĖS

Ingredientai:
Pokelis sluoksniuotos mielinės tešlos
3 obuoliai
1 šaukštas cukraus

Atšilusią tešlą kiek paploninti kočėlu, supjaustyti kvadratėliai ir įpjauti kiekviename kampe po trikampiuką.



Į tešlos gabaliuko vidurį dedame šaukštelę įdaro (pjaustytus obuolius sumaišyti su cukrumi, galima įberti cinamono), kraštus užlankstyti.


Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti apie 15 min. 190 laipsnių temperatūroje.

Po tokių išradingų priešpiečių, kiekvienai, kurios dar tik laukia eilė pasididžiuoti savo kulinariniais sugebėjimais, giliai susimąsto, kuo gi dar galima nustebinti šiuos išalkusius kolegas...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą