2012 m. balandžio 13 d., penktadienis

NEPAPRASTAS VARŠKĖS PYRAGAS

Varškės pyragas nėra vienas didžiausių pasaulio stebuklų ar kulinarinių išradimų. Tačiau šis, burnoje tirpstantis kepinukas, kuriuo buvome kolegės Ingridos pavaišinti prie rytinio kavos puodelio, sužavėjo visus. Iš pirmo žvilgsnio paprastutis, be įmantrių papuošimų pyragėlis buvo įvertintas aukščiausiu balu.







Kaip visada, greit ištuštėjo didžiulė lėkštė skanėsto. O visi sotūs ir laimingi pasinėrėme į kasdieninius darbus.

VARŠKĖS PYRAGAS

Tešlai:

200 g sviesto,
200 g cukraus,
2 a. š. vanilinio cukraus,
1 kiaušinis,
300 g miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
2 š. šokoladinės kakavos.

Varškės įdarui:
500 g varškės,
1 mažas indelis (180-200 g) grietinės,
4 kiaušiniai,
100 g cukraus,
1 a. š. vanilinio cukraus,
2 š. krakmolo.

Pirmiausia, paruošiame tešlą: išlydome sviestą ir leidžiama kiek atvėsti. Į jį supilame cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir išplakame, kol cukrus beveik ištirps (arba bent kiek aptirps). Sumaišome miltus, kepimo miltelius ir kakavą, suberiame į plakinį ir užminkome tešlą (jei viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridedame miltų). Išminkytą tešlą padaliname į dvi lygias dalis, įvyniojame į maišelius ar maistinę plėvelę ir valandai įkišame į šaldiklį.

Toliau gaminame įdarą. Varškės masei varškę sumaišome su grietine. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Gautą masę sumaišome su varške, krakmolu ir mikseriu ar blenderiu gerai išmaišome iki vientisos masės.

Kepimo skardą (šiuo atveju naudota 23×28 cm) išklojame kepimo popieriumi. Burokine tarka sutarkuojame pirmąjį tešlos gabaliuką ir gražiai paskirstome ant dugno. Pilame varškės masę ir ant viršaus paskirstome antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą. Kepame 180° C temperatūros orkaitėje apie 45 min. Ištraukti iš orkaitės ir leisti visiškai ataušti.


 
Kartais aš galvoju, gal tik man vienai čia visi patiekalai skanūs, gal tik aš viena džiaugiuosi tokia maisto gaminimo tradicija, nes nesulaukiau nė vieno komentaro, nė vieno įvertinimo... Na, jei jums ir neskanu, vis tiek būtų malonu apie tai sužinoti...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą