O kiek čia vitaminų: vitamino C, daug vitamino K, A, kalcio, folio rūgšties, geležies, juose yra B grupės vitaminų, labai mažai cholesterolio. Špinatai dar vadinami "organizmo šluota" - palyginti su kitų daržovių sultimis, jie labiausiai stabdo vėžinių ląstelių formavimąsi žmogaus organizme ir yra puikūs antioksidantai. Žodžiu, tikras vitaminų ir mineralų šaltinis po šaltos žiemos išsekusiam organizmui.
Va, kaip visa tai gražiai atrodo:
O dabar nusivalykite ištįsusias seiles, nusirašykite receptuką ir pirmyn! ;)
ŠPINATŲ SALOTOS
Ingredientai:
Špinatai
Vytintas kumpis, pjaustytas plonais griežinėliais
Moliūgų sėklos
Saulėgrąžos
Kriaušė
Vyšniniai pomidoriukai - papuošimui
Padažui:
Alyvuogių aliejus,
Išspaustos citrinų sultys,
Pipiriukai/druskytė pagal skonį,
Šiek tiek medaus
Plokščios lėkštės dugną padengiame špinatais. Ant špinatų sluoksnio išdėliojame vytinto kumpio gabaliukus ir pabarstome kepintomis moliūgų ir saulėgrąžų sėklomis. Tuomet dar vienas špinatų sluoksnis. Ant jo dedame supjaustytą kriaušę, vėl pabarstome pakepintomis sėklomis.
Viską apšlakstome citrinų/aliejaus padažiuku (alyvuogių aliejus, išspaustos citrinų sultys, pipiriukai/druskytė pagal skonį, šiek tiek medaus - gerai išmaišome).
Papuošimui apdėliojame vyšniniais pomidoriukais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą